Najnovšie recenzie zo sekcie Pálenky

BVD Borovička 40% 0,5 l (čistá fľaša)

BVD Borovička 40% 0,5 l (čistá fľaša)

Pridané: 24. mája 2023

Odporúča produkt
  • príjemná borovičková vôňa aj chuť
  • veľmi jemná a hladká
  • pekná fľaša
  • sklenený uzáver
  • zjemnená obilným destilátom (nie liehom)
  • cena (na borovičku)

Túto borovičku som kúpil pre porovnanie s prémiovou borovičkou Juniperus. V tom zmysle sa ponesie aj táto recenzia.
BVD borovička je veľmi jemná a hladká. Má príjemnú chuť aj arómu.Ale, tam, kde má Juniperka chuť a vôňu borievok hutnú a intenzívnu, BVD borovička má tieto oveľa jemnejšie. Súvisí to s tým, že Juniperka je iba borievkový destilát, BVD je borievkový a obilný destilát. lTo nehodnotím ako dobré, či zlé, jednoducho iné. Ale hlavne, nie je rezaná konzumným liehom, čo je super. Ide jednoducho o destilát.
Borovička sa predáva v peknej dizajnovej fľaši, a má, prosím pekne sklenený (!) uzáver. Luxusné a dizajnovo podarené.
Summa summarum: veľmi dobrá, prémiová borovička. Kto je ochotný zaplatiť jej vyššiu cenu, dostane chutný, kvalitný, prémiový produkt v krásnom obale.

Overený zákazník Martenz Martin Ž

Pridané: 18. mája 2023

(naposledy upravené 18. mája 2023)

Neodporúča produkt

Objednáno, ale zboží jsem vůbec neobdržel :(

St.Nicolaus Borovička Slovenská 40% 1 l (čistá fľaša)

St.Nicolaus Borovička Slovenská 40% 1 l (čistá fľaša)

Overený zákazník svetnapojov.sk Gertrúda

Pridané: 12. mája 2023

• Je to výborná pijatika
  • Postačujúci objem 1 liter, odporúčam kúpiť do páru alebo dvoch

Pitivo borovička Klasik je presne podľa môjho gusta.

Horec Borovička 40% 0,7 l (čistá fľaša)

Overený zákazník dozsa.sk Milan Ambruš, JUDr.

Pridané: 11. mája 2023

Zakúpený v dozsa.sk

• Som veľmi a odporúčam
Papidoux Calvados Fine 40% 0,7 l (čistá fľaša)

Papidoux Calvados Fine 40% 0,7 l (čistá fľaša)

Overený zákazník Drinkcentrum.sk Overený zákazník

Pridané: 9. mája 2023

Zakúpený v Drinkcentrum.sk

Výborná chuť

Rudolf Jelínek Trnkovica 42% 0,7 l (čistá fľaša)

Rudolf Jelínek Trnkovica 42% 0,7 l (čistá fľaša)

Overený zákazník svetnapojov.sk Peter

Pridané: 2. mája 2023

Skvelá chuť

Rudolf Jelínek Trnkovica 42% 0,2 l (kazeta)

Rudolf Jelínek Trnkovica 42% 0,2 l (kazeta)

Overený zákazník svetnapojov.sk Peter

Pridané: 2. mája 2023

Chutí super.

Overený zákazník Martenz Solca

Pridané: 1. mája 2023

(naposledy upravené 1. mája 2023)

Neodporúča produkt
  • Som u kamarata a lepsu som este nepil a vasa kometcna z mixovanan s olejom sr nemoze rovnac
ANTONIO NADAL ORANGE/TARONJA 40% 0,5 l (čistá fľaša)

ANTONIO NADAL ORANGE/TARONJA 40% 0,5 l (čistá fľaša)

Overený zákazník Bottle Store Jozef

Pridané: 1. mája 2023

Zakúpený v Bottle Store

Neodporúča produkt
  • je to palenka z pomarancov
  • jemna, nestipe, nekope
  • pomarance z Malorky
  • pekna flasa
  • nevyrazna chut ovocia, so zohriatim na izbovu teplotu je to trochu lepsie, ale stale velmi nevyrazne

Chcel som skusit destilat z pomarancov, neoslovilo ma to kvoli nevyraznej chuti. Ocenujem jemnost bez pachuti, stipania a podobnych rusivych elementov.
Je mozne, ze je to to najlepsie na trhu z pomarancov, ale zatial som nemal moznost porovnat.

Overený zákazník Martenz Overený zákazník

Pridané: 27. apríla 2023

(naposledy upravené 27. apríla 2023)

Vše v pořádku

Overený zákazník dozsa.sk Milan

Pridané: 26. apríla 2023

Zakúpený v dozsa.sk

• som veľmi spolojný

vyborne

• výborná chuť slivovice

Túto recenziu (okrem fľaše) replikujem z bošáckej slivovice v hranatej fľaši, keďže Old Herold plní do hranatých aj okrúhlych fliaš ten istý destilát.
S touto slivovicou neurobíte chybu. Už vo fľaši, aj po naliatí cítite intenzívnu vôňu sliviek.
Destilát je jemný, neškriabe, nepáli.
Po nadýchaní sa cca. 30 minút sa aróma nijako zásadne nemení, stále príjemné slivky. Chuť sa ešte trošku zjemní, slivky ešte viac vystúpia.
Slivovica je v klasickej okrúhlej fľaši, dizajn overený desiatkami rokov. Old Herold plní tiež do 0,7l dizajnovej hranatej, aj klasickej okrúhlej 1l. Napriek tomu, že tá hranatá sa mi páči viac, klasický dizajn tejto nedávam ako mínus, pretože v cene na liter vychádza okrúhla lepšie. Hranatá fľaša je jednoducho drahšia, a ak vám nezáleží na dizajne, aj z okrúhlej pijete tú istú dobrotu, ale o niečo lacnejšie.
Ešte sa dotknem porovnaniu s 3r. a 6r. slivovicou od Old Heroldu. Čo sa týka chute, 3r. je o niečo jemnejšia a lepšia. Paradoxne, vo vôni je intenzívnejšia táto klasická. Čo sa týka porovnania so 6r. slivovicou, šesťročná je lepšia ako táto (aj ako trojročná) vo všetkých parametroch - je jemnejšia, má hutnú vôňu aj chuť sliviek, ktorej táto klasická nemôže konkurovať. Na druhej strane, stojí o dosť viac, takže je na každom, či mu stojí za to zaplatiť dodatočnú prémiu za prémiový produkt.
Summa summarum: toto to výborná, tradičná slivovica. Ak máte slivovicu radi, nespravíte s ňou chybu.

Slivovica Bošácka 52% 1 l (čistá fľaša)

Slivovica Bošácka 52% 1 l (čistá fľaša)

Pridané: 16. apríla 2023

(naposledy upravené 16. apríla 2023)

Destilát je jemný, neškriabe, nepáli.
Slivovica je v klasickej okrúhlej fľaši, dizajn overený desiatkami rokov. Old Herold plní tiež do 0,7l či okrúhlej, ako aj dizajnovej, hranatej. Napriek tomu, že tá hranatá sa mi páči viac, klasický dizajn tejto nedávam ako mínus, pretože v cene na liter vychádza okrúhla lepšie. Hranatá fľaša je jednoducho drahšia, a ak vám nezáleží na dizajne, aj z okrúhlej pijete tú istú dobrotu, ale o niečo lacnejšie.

Bošácka Slivovica Exclusive 3y 52% 0,7 l (čistá fľaša)

Bošácka Slivovica Exclusive 3y 52% 0,7 l (čistá fľaša)

Pridané: 15. apríla 2023

• veľmi jemná
  • výrazná chuť sliviek
  • jemná, ale krásna vôňa sliviek
  • pekná hranatá fľaša
  • menej výrazná vôňa sliviek (v porovnaní s klasickou bošáckou)

Slivovica má nádhernú, jemnú chuť, krásne v nej cítiť slivky. Oproti klasickej bošáckej slivovici je chuť jemnejšia, 3 roky zrenia sa nezaprú.
Trochu ma však prekvapila až príliš jemná vôňa sliviek. Aby sme sa rozumeli, už z vône viete, že pijete slivovicu, vôňu nemusíte "hľadať". Ale, klasická bošácka slivovica vonia výraznejšie (aj keď, táto, aj keď jemnejšie, má vôňu lahodnejšiu).
Slivovica sa predáva v peknej hranatej fľaši, ktorá je podľa mňa veľmi vydarená, a dobre sa ukladá v domácom bare.
Ešte krátke porovnanie s šesťročnou bošáckou (ktorú momentálne viete kúpiť asi iba v Old Herolde). Šesťročná je ešte o niečo jemnejšia (dodatočné 3 roky zrenia je cítiť), a je výraznejšia v slivkách, ako v aróme, tak v chuti (oboje je doslova hutné, v dobrom slova zmysle). Samozrejme, za vyššiu cenu, každý si musí zvážiť.
Summa summarum: veľmi dobrá a jemná slivovica, ktorá musí potešiť srdce (a chuťové poháriky) každého milovníka ovocných destilátov.

• pekná (hranatá) fľaša

Destilát je jemný, neškriabe, nepáli.
Slivovicu mám v peknej hranatej fľaši pre koncových zákazníkov. Old Herold ju predáva aj v okrúhlej "gastro" fľaši (z hranatej sa barmanom horšie nalieva, ale nájdete ju aj napr. v Lidli, kde sa ide po cene, a chápem, že dizajnová hranatá fľaša je drahšia).

Marsen Tradičná Slivovica 42% 0,7 l (čistá fľaša)

Marsen Tradičná Slivovica 42% 0,7 l (čistá fľaša)

Pridané: 15. apríla 2023

• Pekná fľaša
  • korkový uzáver (nie závitový)
  • jemnosť destilátu
  • nepríjemná aróma
  • nepríjemná chuť
  • nízke percento alkoholu

Úprimne, táto recenzia ma mrzí, lebo to vyzerá, že už zase (po marhuľovici) Marsenu nakladám. Ale, nedá sa inak.
Slivovica z fľaše, aj po naliatí do pohárika zvláštne páchne, najviac mi to pripomína rybí olej. Najprv som si myslel, že mám zle umytý pohár na pálenku (pijem z tulipániek na ovocné destiláty), tak som nalial ešte do štamperlíka. Výsledok bol ten istý, akurát menej výrazne (keďže štamprla sa hore otvára, kým tulipánka sa hore zužuje), aróma rybieho tuku. Vôňa po slivkách prakticky žiadna.
Čiastočne sa to zmenilo po cca. 30 min. nadýchaní pálenky v pohári. Slivky bolo v aróme cítiť, ale rybí olej (aj keď menej výrazne) ostal.
Čo sa týka chute, po naliatí chuť slivovice bola dosť slabá. Akurát opäť trochu zvláštna pachuť. Po nadýchaní v pohári už slivovicu bolo cítiť (viac ako napr. marhuľovicu od rovnakého výrobcu, ktorú fakt bolo aj po nadýchaní treba "hľadať").
Ako negatívum tiež vidím nízke percento alkoholu - 42 %.Dokážem pochopiť pri marhuľovici, či hruškovici. Ale pri slivovici je 52 % "povinné" (viem, že Marsen robí aj 52ku. Ale robiť slivovicu na 42 % mi jednoducho nedáva zmysel, najmä keď cenovo sú dosť blízko pri sebe).
Čo treba uviesť ako plus, Marsen je na ovocnú pálenku super jemný. Podobne ako pri marhuľovici, predpokladám, že to bude tretím pálením (ovocné destiláty sa zvyčajne pália 2x). A slivovici až tak tretie pálenie neublížilo ako ich marhuľovici.
Ako plus by som opäť uviedol peknú fľašu (viem, subjektívne, ale mne sa páči, a Marsen ukazuje, že dá sa spraviť pekná okrúhla fľaša (nie všetci to vedia)) a korkový uzáver (vyzerá to lepšie ako tie závity).
Summa summarum: toto naozaj nie. Zvláštne, neslivovicové arómy, slabá chuť samotných sliviek. Na trhu je kopa iných slivovíc, ktoré aj skutočne chutia ako slivovica.

Old Herold Marhuľovica 45% 0,7 l (čistá fľaša)

Old Herold Marhuľovica 45% 0,7 l (čistá fľaša)

Pridané: 14. apríla 2023

(naposledy upravené 4. júla 2023)

• krásna marhuľová aróma
  • dobrá chuť marhuľovice
  • pekná hranatá fľaša
  • percento alkoholu

Táto marhuľovica vás očarí už pri privoňaní k fľaši, tá vôňa marhúľ je úžasná. Vôňa ostáva aj v poháriku, je naozaj intenzívna a krásna.
Marhuľovica je jemná, nič nepáli, neškriabe.
Nadýchanie sa pálenky v poháriku vôňu zásadne nemení (je parádna od začiatku), trošku však vyladí chuť.
Marhuľovica má 45 % podiel alkoholu (väčšina konkurencie má 42 %, čiže ďalšie plus).
Marhuľovicu (ale aj slivovicu a hruškovicu) môžete zohnať v dvoch fľašiach - luxusnejšia hranatá, v ktorej Old Herold ponúka destiláty pre koncového zákazníka, alebo taká obyčajná okrúhla fľaša primárne pre gastro (z hranatej sa v podnikoch horšie nalieva), ale nájdete ju v predaji napríklad aj v Lidli, kde sa ide tvrdo po cene (a podľa diskusie v predajni Old Heroldu, bez ohľadu na druh fľaše, plnený destilát je ten istý). Mne sa tie hranaté páčia, a zároveň dobre pasujú za sebou do baru (šetrí to miesto :)).
Summa summarum: veľmi dobrá marhuľovica, jedna z tých najlepších, čo som mal možnosť ochutnať.

Marsen Tradičná Marhuľovica 42% 0,7 l (čistá fľaša)

Marsen Tradičná Marhuľovica 42% 0,7 l (čistá fľaša)

Pridané: 14. apríla 2023

• jemná
  • pekná fľaša so zátkou
  • marhuľová vôňa veľmi slabá
  • chuť marhuľovice minimálna

Ťažké hodnotiť. Na marhuľovicu od Marsenu som sa veľmi tešil. Žiaľ, zaostala za očakávaniami.
Marhuľovú vôňu treba pri ovoňaní z fľaše či po naliatí do pohárika hľadať veľkou lupou, naveľa na pozadí trochu zavonia. Po niekoľkominútovom nadýchaní v poháriku sa to trochu zlepší, ale intenzita vône ostáva stále slabá. A potom, koľko konzumentov marhuľovice čaká, kým sa nápoj v pohári nadýcha?
Chuť je veľmi podobná ako vôňa. Veľmi málo, niekde na pozadí tušíte, že asi pijete marhuľovicu.
Na druhej strane, destilát je naozaj jemný. Povedal by som, že až príliš jemný (a nevýrazný). Príčinou môže byť, že Marsen destiluje až trikrát. Bežne sa ovocné destiláty pália dvakrát. S dodatočnou treťou destiláciou sa síce pálenka zjemní, ale stratí svoj ovocný charakter.
Fľaša má pekný dizajn, a na uzatváranie používajú korok, nie závitový uzáver (čo je za mňa dizajnové plus).
Summa summarum: ak chcete dobrú marhuľovicu, odporúčam pozrieť sa inde.

TETATET APRICOT STRONG 50% 0,05 l (čistá fľaša)

TETATET APRICOT STRONG 50% 0,05 l (čistá fľaša)

Overený zákazník Bottle Store Radoslava

Pridané: 10. apríla 2023